Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaan matkatavaran jakelujärjestelmässä häiriö

Artikkeli julkaistu
03.10.2024 klo 07:54
Arkistointipäiväys
ha puulippa
Matkustus
Lähtevän matkatavaran käsittely Helsinki-Vantaan lentoasemalla on ruuhkautunut matkatavaran jakelujärjestelmän merkittävän häiriön vuoksi torstaina 3.10.2024.

Matkatavaran kuljetinjärjestelmässä on tietotekninen häiriö, joka on alkanut noin klo 4 aamulla. Tällä hetkellä matkatavaroiden käsittelyssä on merkittävä viive, minkä vuoksi lähtöselvitys on hidastunut ja matkatavaroita on jäänyt lennoilta. Lentoasemalla on otettu käyttöön varajärjestelmä, jonka ansiosta osa matkatavaroista saadaan ajallaan lennolle. Teemme parhaamme tilanteen korjaamiseksi ja selvitämme vian kestoa.

Tilanteella on vaikutuksia kaikkiin lähteviin matkustajiin, joilla on mukanaan ruumamatkatavaroita. Suosittelemme pakkaamaan käsimatkatavarasääntöjä noudattaen kaikkien tärkeimmät, kuten lääkkeet, käsimatkatavaroihin. Lentoyhtiöt vastaavat ruumamatkatavaroiden toimittamisesta asiakkailleen myös siinä tilanteessa, jos matkatavara on jäänyt lennolta. Pyydämme matkustajia olemaan yhteydessä omaan lentoyhtiöön ruumamatkatavaroita koskien.

Pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa matkustavat ja lähtöselvityksen ennakkoon tehneet voivat siirtyä suoraan turvatarkastukseen lentoasemalle saavuttuaan.

Pahoittelemme matkatavarajärjestelmäviasta matkustajille aiheutuvaa haittaa.

Helsinki-Vantaan matkatavaranjärjestelmän häiriö ohi: siirry tiedotteeseen.

Päivitetty: 3.10. kello 8.18: Pyydämme ottamaan yhteyttä omaan lentoyhtiöön, jos ruumamatkataravat eivät ole saapuneet perille.

Päivitetty 3.10 kello 8.39: Pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa matkustavat ja lähtöselvityksen ennakkoon tehneet voivat siirtyä suoraan turvatarkastukseen lentoasemalle saavuttuaan.

Päivitetty 3.10. klo 8.44: Lentoasemalla on otettu käyttöön varajärjestelmä, jonka ansiosta osa matkatavaroista saadaan ajallaan lennolle.