Hoppa över navigering

Störning i bagagehanteringssystemet på Helsingfors-Vanda flygplats

Article published
03.10.2024 kl 07:54
Archived
ha puulippa
Resa
Hanteringen av avgående bagage på Helsingfors-Vanda flygplats är överbelastad på grund av en betydande störning i bagagehanteringssystemet torsdagen den 3 oktober 2024.

Det finns ett IT-fel i bagagebandsystemet som började runt kl. 4 på morgonen. För närvarande finns det en betydande försening i bagagehanteringen, vilket orsakar en långsammare incheckning och resulterar i att vissa bagage har missat sina flyg. Ett reservsystem har installerats på flygplatsen för att se till att en del bagage kommer fram i tid. Vi gör vårt bästa för att lösa situationen och fastställa hur länge felet kommer att pågå.

Denna situation påverkar alla avgående passagerare med incheckat bagage. Vi rekommenderar att packa alla viktiga saker, såsom mediciner, i handbagage enligt handbagagereglerna. Flygbolagen ansvarar för att leverera incheckat bagage till sina kunder även om bagaget har missat flyget. Vi ber passagerare att kontakta sitt flygbolag om angående bagage som har missat flyget.

Passagerare som endast reser med handbagage och de som har checkat in i förväg kan gå direkt till säkerhetskontrollen vid ankomsten till flygplatsen.

Vi beklagar de olägenheter som bagagesystemets fel orsakar passagerarna.

Vi kommer att uppdatera detta meddelande när situationen utvecklas.