Hoppa över navigering

Arbetsrotation möjliggör nya utmaningar på Finavia: ”flygplatsmiljön är unik och personalen har stor potential”

Article published
22.08.2024 kl 08:42
Kolme työntekijää keskustelee terminaalissa
Ansvar
Flygplatsbolaget Finavia har många olika och unika arbetsuppgifter i flygplatsmiljön. Man satsar på karriärutveckling, och Finavias anställda uppmuntras att bredda sin kompetens med hjälp av arbetsrotation.

Finavia-anställda Anne Järvinen, expert på underhåll, började år 2011 som yrkesperson inom underhåll på Helsingfors-Vanda. Efter att ha avlagt specialyrkesexamen i teknik och blivit arbetstekniker inom markbyggnadsbranschen vid sidan av arbetet arbetade Anne i några år som arbetsledare för flygplatsens underhåll, varifrån hon övergick till sin nuvarande uppgift som sakkunnig.

– På Finavia ansvarar jag till exempel för konkurrensutsättningen av underhållets utrustning, ibruktagandet av nya system, anvisningar och utbildningar samt utvecklingen av arbetsmetoder. Jag tycker att det är särskilt viktigt att jag vet vad underhållsarbetet innebär i praktiken, säger Järvinen.

Tack vare arbetsrotationen har Järvinen sett flygplatsens underhåll från olika håll.

– Flygplatsmiljön är unik och personalen har väldigt stor potential: det finns kunskap och färdigheter som är svåra att skaffa sig i någon annan miljö. Branschen är väldigt kär för mig, och jag är tacksam för att min arbetsgivare har gjort karriärutvecklingen inom underhåll möjlig.

Från mångkunnig inom underhåll till arbetsledare och chef

Finavia-anställda Jesse Miettunen, underhållschef på Rovaniemi flygplats, inledde sin karriär på Finavia som mångkunnig inom underhållet på Kemi-Torneå flygplats 2012. Senare arbetade han som arbetsledare för underhållet på Kemi-Torneå, varifrån han övergick till sitt nuvarande arbete.

– Som chef ansvarar jag för ett team med cirka 17 fast anställda, ledningen av underhållet av trafikområdet på Rovaniemi flygplats samt räddningstjänsten. På vintern växer vårt team när säsongsarbetarna börjar, berättar Miettunen.

Miettinen upplever att karriärutvecklingen och möjligheten att kunna prova nya uppgifter ökar engagemanget i arbetet.

– När man provar något nytt håller man sig pigg. Med hjälp av arbetsrotation får man nytt innehåll i sin arbetsuppgift och kan utveckla sin kompetens, och intressanta uppgifter hjälper till att hålla kunnigt folk kvar i huset. Allas karriärvägar ser ändå olika ut.

– När jag har kommit vidare till mer utmanande uppgifter på Finavia har jag sett underhållsarbetet ur många olika perspektiv. Det är en fördel, eftersom jag kan skapa en mångsidig helhetsbild av arbetet, sammanfattar Miettinen.