Ohita navigaatio

Lappiin jo toinen ympärivuotinen reittiyhteys Keski-Euroopasta − Edelweiss Air aloittaa lennot Zürichistä Kittilään

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
04.09.2024 klo 08:00
Kittilän lentoaseman edusta.
Reitit & Kohteet
Lufthansa-konserniin kuuluva lentoyhtiö Edelweiss aloittaa ympärivuotiset reittilennot Zürichistä, Sveitsistä, Finavian Kittilän lentoasemalle joulukuussa 2024. Kyseessä on jo toinen ympärivuotinen reittiyhteys Keski-Euroopasta Lappiin.

Sveitsiläinen Edelweiss liikennöi reittiä Zürichin ja Kittilän välillä kahdesti viikossa 11. joulukuuta alkaen talvikaudella 2024–2025. Reittilennot jatkuvat myös kesä-syyskuussa 2025, jolloin reittiä liikennöidään kerran viikossa lauantaisin. Reittiä lennetään 174-paikkaisella Airbus A320 -lentokoneella.

Reitti on jo toinen ympärivuotinen kansainvälinen lentoyhteys Kittilän lentoasemalle. Lufthansa-konserniin kuuluva Discover Airlines ilmoitti elokuussa ympärivuotisista lennoista Saksan Frankfurtista Kittilään. Edelweissin lennot siis nostavat Kittilän kansainvälisten kesäreittilentojen määrän kolmeen viikoittaiseen lentoon.

“Lapin ympärivuotisen matkailun kehittäminen on koko Suomen matkailualan yhteinen tavoite, ja tämä avaus on merkittävä saavutus. Säännölliset reittilentoyhteydet, joista neuvottelemme lentoyhtiöiden ja kumppaneidemme kanssa, ovat erittäin tärkeitä alueen kansainväliselle saavutettavuudelle,” Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori sanoo.

Reitti yhdistää Kittilän Zürichin lentoaseman kattavaan reittiverkostoon, mikä palvelee myös alueen paikallisia asukkaita ympäri vuoden.

Lufthansa-konserniin kuuluvat lentoyhtiöt ovat julkistaneet ensi talveksi lukuisia uusia reittiavauksia. Lufthansa avaa uuden reitin Frankfurtista Rovaniemelle, Edelweiss Air Zürichistä Rovaniemelle, Austrian Airlines Wienistä Kittilään ja Ivaloon ja Eurowings Hampurista Kittilään ja Rovaniemelle sekä Stuttgartista Rovaniemelle.

Tarkat lentoaikataulut ja liput ovat saatavilla lentoyhtiön verkkosivuilta.

Päivitetty 4.9.2024 kello 12.35: Tekstiin muutettu viittaukset tarkemmin Keski-Eurooppaan pelkän Euroopan sijasta.