Ohita navigaatio

Lapin kahdeksan vuodenaikaa: Ruska on Lapin syksyn väriloistoa

Artikkeli julkaistu
25.09.2024 klo 10:00
Mies istuu mökin kuistilla Levillä
Matkustus
Tunnetko jo kaikki Lapin kahdeksan vuodenaikaa? Ruska, vuodenajoista viides, on yksi kauneimmista ja odotetuimmista.

Syksyn ruskan väriloisto alkaa yleensä syyskuun puolivälissä ja kestää muutaman viikon, kunnes lehdet putoavat ja talvi alkaa tehdä tuloaan. Ruska on erityinen aika, jolloin Lapin luonto pukeutuu upeisiin punaisen, oranssin ja keltaisen sävyihin, tarjoten unohtumattomia elämyksiä niin paikallisille kuin matkailijoillekin.

Ruskan aikana Lapin metsät, tunturit ja vesistöt muuttuvat värikkääksi taideteokseksi. Koivut, pihlajat ja vaivaiskoivut loistavat kirkkaissa väreissä, ja maassa kasvavat varvut, kuten mustikka ja puolukka, lisäävät maisemaan syvyyttä ja kontrastia. Tämä luonnon näytelmä houkuttelee valokuvaajia, retkeilijöitä ja luonnonystäviä kaikkialta maailmasta.

Voit seurata syksyn etenemistä ja valita parhaat ruskakohteet Visit Finlandin ruskavahdista!

Porot katsovat kameraan ruskamaisemassa

Ruska-aika on myös erinomaista aikaa ulkoiluun ja retkeilyyn. Lapin lukuisat kansallispuistot ja vaellusreitit tarjoavat upeat puitteet patikointiin, pyöräilyyn ja marjastukseen. Ilma on raikasta ja viileää, mutta vielä tarpeeksi lämmintä nauttia pitkistä päivistä ulkona. Yöt alkavat pimetä, ja revontulet saattavat ilmestyä taivaalle, lisäten taianomaista tunnelmaa. Tiesitkö, että alkusyksy on yksi parhaista vuodenajoista revontulien bongaamiseen?

Koe Ruska ja Lapin ympärivuotiset elämykset Finavian Lapin lentoasemilta

Finnair tarjoaa ympärivuotisia lentoja Helsinki-Vantaalta Finavian Lapin lentoasemille Rovaniemellä, Kittilässä, Ivalossa ja Kuusamossa. Myös Norwegian tarjoaa reittilentoja Helsinki-Vantaalta Rovaniemelle. Lappi yhdistyy talvisin suorin reittiyhteyksin useaan eri kohteeseen Euroopassa sekä ensi kesästä alkaen myös ympärivuotisesti.

Tutustu Lapin lentoasemiin.

Kuvat: Julia Kivelä / Visit Finland.