Ohita navigaatio

Voimakas lumisade viivästyttää lentoja 4.‒6.2.

Artikkeli julkaistu
04.02.2022 klo 11:00
Arkistointipäiväys
Talvikunnossapitokalustoletka auraa kiitotietä
Matkustus
Ennusteiden mukaan viikonlopun aikana runsas lumisade ja voimakas tuuli aiheuttavat viivästyksiä lentoliikenteeseen. Lentoliikennettä voidaan joutua rajoittamaan perjantaista sunnuntaihin. Matkustajia pyydetään varautumaan viiveisiin.

Sekä saapuvien että lähtevien lentojen määrää voidaan joutua rajoittamaan voimakkaan lumisateen vuoksi. Haasteelliset olosuhteet ja lentomäärien rajoitukset voivat aiheuttaa lentojen myöhästymisiä ja heijastua myös matkatavaroiden luovutukseen.

Voimakas lumisade ja tuuliolosuhteet voivat aiheuttaa muutoksia kiitoteiden käyttöön. Helsinki-Vantaalla lentoon lähtöjen ja laskeutumisten suunnat voivat vaihtua ja käytössä voi olla vain yksi kiitotie.

Finavia tekee parhaansa, jotta kiito- ja rullaustiet pysyvät kesäkunnossa myös talviaikaan.

Lentoyhtiöt yhdessä maahuolintayhtiöidensä tekevät paljon töitä, jotta matkatavaroiden käsittely ja niiden luovutus matkustajille sekä lentokoneiden jäänesto ja sulattaminen sujuisivat mahdollisimman joutuisasti. Fintraffic lennonvarmistus vastaa lennonjohdosta ja päättää kiitoteiden käytöstä.

Pyydämme matkustajia seuraamaan oman lentoyhtiönsä tiedotusta. Lähtevien ja saapuvien lentojen reaaliaikaiset tiedot ovat saatavilla Finavian verkkosivuilta.

Lentoaseman ravintolan noudattavat voimassa olevia ravintolarajoituksia, joiden takia ravintolatoimijat voivat joutua rajoittamaan palveluidensa aukioloja. Finavian sivuilta löydät tiedot sekä Helsinki-Vantaan että alueellisten lentoasemien ravintola- ja kahvilapalveluista.

Lue, miten sää vaikuttaa lentoliikenteeseen

Näin lentokoneelle määräytyy oikea kiitotie Helsinki-Vantaalla

Näin kiitotiet pidetään kesäkelissä myös talvella

Jäänpoisto turvaa lennot talvisin

Lue lisää lentomatkustamisesta koronapandemian aikana

Merkittävin muutos 50 vuoteen: lentoasemat siirtyvät uuteen kiitoteiden kunnon määrittelytapaan