Ohita navigaatio

Syyslomaruuhkaa Helsinki-Vantaalla 11.-17. lokakuuta - varaa aikaa pysäköintiin

Artikkeli julkaistu
09.10.2018 klo 11:14
Arkistointipäiväys
Helsinki Airport passengers
Lomailijoita on liikkeellä runsaasti syyslomien ajan. Pyydämme matkustajia tulemaan lentoasemalle ajoissa 11.- 17. lokakuuta erityisesti jos lento lähtee aamulla kello 6-9 tai iltapäivällä kello 15–18. Pyydämme myös varaamaan tarpeeksi aikaa pysäköintiin, jos parkkipaikkaa ei ole varattu etukäteen.

Aikaa on hyvä varata riittävästi matkatavaroiden jättöön ja turvatarkastukseen.

Sujuvasti matkaan myös ruuhkassa: Pakkaa oikein ja varaa autolle parkkipaikka etukäteen

Pakkaa matkatavarasi huolella. Tarkista, mitä saat kuljettaa käsimatkatavaroissa ja mitkä esineet on pakattava ruumaan.

Muistathan, että matkapuhelinten ja läppärien varavirtalähteet eli power bankit kuljetetaan käsimatkatavarassa. Älä pakkaa niitä ruumaan menevään matkalaukkuun, sillä sieltä ne joudutaan poistamaan.

Siirry kiellettyjen tavaroiden hakuun

Tarkista passisi voimassaoloaika. EU-alueella matkustaessa riittää, että passi on voimassa matkan ajan. Kaukokohteissa passin vaadittu voimassaoloaika saattaa vaihdella, joten passi- ja viisumivaatimukset on hyvä selvittää etukäteen. Tietoa saat esimerkiksi kohdemaasi suurlähetystöstä.

Lapsiperheiden palvelut ja yksin matkustavien lasten ohjeet saat myös sivuiltamme.

Jos tulet omalla autolla, kannattaa pysäköidä lentoasemalla joko paikoitushalliin P1, P2, P3 tai P5 tai P4-ulkoalueelle. Paikat sijaitsevat aivan terminaalien edustoilla. Lomien aikaan parkkipaikka on hyvä varata etukäteen. Näin varmistat, että voit pysäköidä haluamallesi P-alueelle.

Siirry parkkipaikan varaukseen

Varaa duty free -ostokset verkossa ja nouda ne lentoasemalta

Tiesitkö, että lentoaseman duty free -myymälät palvelevat sinua myös verkossa? Voit tarkistaa tuotteiden hinnat ja varata haluamasi verkossa. Maksa ja nouda ne valmiiksi pakattuna Helsinki Duty Freen portin 22 myymälästä.

Siirry varaa ja nouda -palveluun