Hoppa över navigering

Tekniskt fel i bagagehanteringssystemet på Helsingfors-Vanda åtgärdat

Pressmeddelande
Article published
03.10.2024 kl 11:36
ha puulippa
Resa
Det tekniska felet som uppstod på morgonen torsdagen den 3 oktober 2024 och påverkade hanteringen av avgående bagage på Helsingfors-Vanda flygplats har åtgärdats, och systemet återställdes runt kl. 9.30. Incheckning och bagagehantering har fungerat normalt sedan cirka kl. 10.

Det tekniska felet påverkade hanteringen av incheckat bagage för avgående passagerare på Helsingfors-Vanda flygplats mellan cirka kl. 04.00 och 09.30.

Efter att ha upptäckt det tekniska felet implementerade Finavia omedelbart ett reservsystem för hantering av incheckat bagage, vilket gjorde det möjligt att lasta en del av det incheckade bagaget på flygen i tid. Det tekniska felet orsakade dock en betydande försening i bagagehanteringen, vilket resulterade i långsammare incheckningsprocesser och att flera flyg avgick utan allt incheckat bagage.

Det incheckade bagaget som lämnades kvar i incheckningsområdet från morgonflygen har efter systemåterställningen överförts till bagagesystemet, där det säkerhetskontrolleras och röntgas enligt EU-regler. Flygbolagen kommer att leverera det försenade bagaget till sina kunder. För frågor om bagage, vänligen kontakta ditt flygbolag.

Finavia beklagar de olägenheter som det tekniska felet orsakat.

Helsingfors-Vandas bagagelogistik i ett nötskal

  • Timkapacitet: 14 800 bagageartiklar per timme (ankommande och transit)

  • Bagagefabrikens lokaler: 28 000 kvadratmeter

  • Antal platser på bagagehotellet: 2 400

  • Bagagelinjernas längd: 15 kilometer

  • Bagageutlämningshallens lokaler: 12 000 kvadratmeter (ankommande)

  • Utlämningskaruseller: 10 stycken + 2 linjer för specialbagage