Hoppa över navigering

Lapplands åtta årstider: Första snön ger ljus till den mörka hösten

Article published
14.10.2024 kl 09:00
Meloja vesillä ensilumen satamisen jälkeen
Destinationer
Har du upplevt alla Lapplands åtta årstider? I stället för fyra årstider kan Lapplands natur delas in i åtta perioder, var och en med sina egna unika egenskaper. Den sjunde årstiden kännetecknas av den första snön som täcker marken.

Efter att höstens färgprakt har bleknat övergår Lappland till tiden för den första snön. I september och oktober är nätterna i norr mörka, men det finns fortfarande dagsljus under dagen. Den första snön tillför mer ljus till landskapet, vilket gör denna årstid efterlängtad. De mörka nätterna inbjuder i sin tur till att leta efter norrsken på himlen.

Under tiden för den första snön kan resenärer beundra naturens frysning och känna vinterförväntan. Innan polarnatten anländer kan du fortfarande njuta av längre dagsutflykter i solljuset och uppleva Lapplands frid innan den mest hektiska resesäsongen börjar. Under tiden för den första snön kan du redan njuta av vinterns första skidutflykter i Lapplands destinationer.

Upplev Lappland året runt från Finavias flygplatser

Flygbolaget Finnair erbjuder året runt flyg från Helsingfors-Vanda till Finavias flygplatser i Rovaniemi, Kittilä, Ivalo och Kuusamo. Också Norwegian erbjuder flyg från Helsingfors-Vanda till Rovaniemi. På vintern har Lappland dessutom direkta förbindelser till flera olika destinationer i Europa. Från och med nästa sommar kommer vissa av dessa rutter att fortsätta året runt.

Läs om Finavias flygplatser i Lappland.

Huvudbild: Visit Finland.

Lapplands åtta årstider: Färgprakten pryder hösten i Lappland

Lapplands åtta årstider: Polardagen är en unik tid då midnattssolen skiner dygnet runt

Lapplands åtta årstider: På våren vid islossningen vaknar naturen ur vintersömnen och sommaren väntar