Hoppa över navigering

Edelweiss Air börjar flyga året runt från Zürich till Kittilä – redan den andra direktförbindelsen från Europa till Lappland

Pressmeddelande
Article published
04.09.2024 kl 08:00
The front of Kittilä airport.
Destinationer
Flygbolaget Edelweiss, som är en del av Lufthansa-koncernen, börjar flyga reguljärt året runt från Zürich i Schweiz till Kittilä flygplats i december 2024. Detta är redan den andra rutten från Europa till Lappland som flygs året runt.

Schweiziska Edelweiss trafikerar rutten mellan Zürich och Kittilä två gånger i veckan från och med den 11 december under vintersäsongen 2024–2025. Reguljärflygen fortsätter även i juni–september 2025, då rutten trafikeras en gång i veckan, på lördagar. Rutten trafikeras med ett 174-sitsigt Airbus A320-flygplan.

Rutten är redan den andra internationella flygförbindelsen till Kittilä flygplats som flygs året runt. Discover Airlines, som också hör till Lufthansa-koncernen, meddelade i augusti att de kommer att flyga till Kittilä året runt från Frankfurt i Tyskland. Edelweiss flygningar höjer alltså antalet internationella reguljärflygningar till Kittilä till tre flygningar per vecka under sommaren.

"Utvecklingen av åretruntturismen i Lappland är ett gemensamt mål för hela den finska resebranschen, och denna nya rutt är en betydande prestation. Regelbundna ruttförbindelser, som vi förhandlar om med flygbolagen och våra partner, är mycket viktiga för områdets internationella tillgänglighet", säger PetriVuori, Finavias chef för ruttutveckling.

Rutten förbinder Kittilä med det omfattande ruttnätverket på Zürichs flygplats, vilket även betjänar områdets invånare året runt.

Flygbolagen i Lufthansa-koncernen har meddelat om flera nya rutter för nästa vinter. Lufthansa öppnar en rutt från Frankfurt till Rovaniemi, Edelweiss Air från Zürich till Kittilä och Rovaniemi, Austrian Airlines från Wien till Kittilä och Ivalo, och Eurowings från Hamburg till Kittilä och Rovaniemi samt från Stuttgart till Rovaniemi.

Exakta flygtidtabeller och biljetter finns nu tillgängliga på flygbolagets webbplats.