Ohita navigaatio

Syyslomaliikenne käynnistyy Helsinki-Vantaalla: tarkista nesteiden ja matkatavaroiden pakkausohjeet

Artikkeli julkaistu
08.10.2024 klo 09:05
Lapsiperhe tutkii lentotietonäyttöä lentoasemalla.
Matkustus
Finavia odottaa vilkasta syyslomasesonkia Helsinki-Vantaan lentoasemalle 9.10.-20.10.2024. Suosittelemme tutustumaan nesteiden ja matkatavaroiden pakkausohjeisiin ennen lentoasemalle tuloa. Yksittäisten tuotteiden pakkausohjeet voi tarkistaa Finavian verkkosivuilla sijaitsevan hakukoneen avulla.

Syyslomalla Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta matkustaa keskimäärin yli 50 tuhatta matkustajaa päivässä. Lähteviä matkustajia on noin 28 tuhatta päivittäin. Kasvua syysloman matkustajamäärissä on noin 8 % verrattuna vuoteen 2023.

Syyslomaliikenne käynnistyy keskiviikkona 9.10. aamulla, ja eniten lähteviä matkustajia on viikolla 41 torstaista sunnuntaihin 10.–13.10. Perjantaina 11.10. ja lauantaina 12.10. on eniten lähteviä matkustajia.

Myös viikolla 42 matkustajaliikenne on vilkasta päivittäin. Lähteviä matkustajia on eniten aamuisin kello 5–8 välillä ja iltapäivisin kello 14–18.

Pakkaa vain 100 millilitran nestepakkauksia käsimatkatavaraan

Helsinki-Vantaan nestesäännöt muuttuivat 1. syyskuuta 2024. Käsimatkatavaroissa voi uusien säännösten mukaisesti kuljettaa vain 100 millilitran nestepakkauksia. Yhteensä nesteitä voi olla mukana kaksi litraa matkustajaa kohden. Nesteitä ei tarvitse poistaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla laukusta turvatarkastuksen ajaksi.

Varavirtalähteet ja tulentekovälineet ovat useimmiten poistettuja tuotteita

Pakkaa varavirtalähteet ja tulentekovälineet käsimatkatavaraan. Niiden kuljettaminen ruumassa on kiellettyä. Tulentekovälieneitä saa olla mukana vain yksi kappale matkustajaa kohden.

Varavirtalähteet ja tulentekovälineet ovat suurten nestepakkausten lisäksi useimmiten turvatarkastuksessa poistettuja tuotteita. Yksittäisten tuotteiden pakkausohjeet voi tarkistaa Finavian verkkosivuilla sijaitsevasta hakukoneesta.

Turvatarkastuksen jonotusajan ennustetta pilotoidaan

Helsinki-Vantaan turvatarkastuksen ennustetun jonotusajan voi katsoa Finavian verkkosivuilta. Pilottivaiheessa oleva turvatarkastuksen jonotusaikaennuste on yksi käytännön esimerkki datan hyödyntämisestä lentoaseman asiakaskokemuksen parantamiseksi. Kehitämme pilottia yhdessä asiakkaidemme kanssa ja voit antaa palautetta pilotista sivuston palautekyselyn kautta.

Pilotti on ollut aiemmin saatavilla Finavian MyFlight-palvelussa.

Suosittelemme aina noudattamaan lentoyhtiön ohjeistusta siitä, kuinka ajoissa lentoasemalle tulisi saapua ennen lentoa.

Lue lisää

Matkatavaroiden pakkausohjeet

Nestesäännöt muuttuivat 1.9.2024

Turvatarkastus Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Varaa syyslomapysäköinti ennakkoon ja säästä

Video: Näin toimit Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa

Thumbnail from the video with title Näin toimit Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa