Hoppa över navigering

SAS öppnar en rutt från Åbo till Köpenhamn på sommaren 2025

Article published
18.09.2024 kl 13:09
SASn lentokone ilmassa
Destinationer
Flygbolaget SAS öppnar en ny rutt från Åbo flygplats till Köpenhamn i Danmark i mars 2025. Under sommaren flygs rutten reguljärt varje vardag, och dessutom ökar SAS antalet flygningar på rutten Helsingfors–Köpenhamn.

SAS flyger rutten Åbo–Köpenhamn 31.3−21.5.2025 fyra gånger i veckan, på måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar. Från och med 21.5.2025 flygs rutten även på onsdagar, dvs. alla vardagar.

Rutten tar en sommarpaus från midsommar till början av augusti, varefter flygningarna fortsätter på vardagar till slutet av sommarsäsongen. Rutten trafikeras med ett 122-sitsigt Embraer E195-flygplan.

"Vi är väldigt glada över att SAS öppnar en rutt mellan Köpenhamn och Åbo. Den nya rutten stärker Åbos internationella tillgänglighet och erbjuder passagerarna ett brett utbud av anslutningsflyg från Köpenhamn till Europa och USA, berättar Petri Vuori, Finavias chef för ruttutveckling.

SAS erbjuder för närvarande reguljärflyg från Åbo flygplats till Stockholm-Arlanda flygplats som även kommer att flygas på sommaren 2025. Bolaget har dessutom meddelat att man kommer att öka antalet flygningar från Helsingfors-Vanda till Köpenhamn nästa sommar.

Exakta flygtidtabeller och biljetter finns nu tillgängliga på flygbolagets webbplats.

Läs även:

SAS börjar med reguljärflyg från Köpenhamn till Rovaniemi i december