Hoppa över navigering

Ryanair börjar flyga reguljärt från Milano till Rovaniemi året runt

Article published
20.09.2024 kl 09:00
Ryanairin lento laskeutumassa Rovaniemen lentoaesemalle
Destinationer
Ryanair fortsätter sina reguljärflyg från Milano till Rovaniemi flygplats året runt från och med oktober 2024. Rutten blir redan den tredje internationella flygförbindelsen till Finavias flygplatser i Lappland som flygs året runt.

Ryanairs reguljärflyg från Milano-Bergamo flygplats börjar 27.10.2024 med tre flyg per vecka, på tisdagar, torsdagar och söndagar. I april 2025 fortsätter flygningarna två gånger i veckan, på fredagar och söndagar, vilket betyder att rutten flygs året runt. Rutten trafikeras med ett 189-sitsigt Boeing 737-flygplan.

"Vi är väldigt glada över Ryanairs beslut att fortsätta flyga rutten året runt. Ryanair är Europas ledande lågprisflygbolag och en mycket viktig kund för oss. Rutten till Milano kommer att ytterligare stärka Rovaniemis och hela Lapplands tillgänglighet året runt", säger Petri Vuori, Finavias chef för ruttutveckling.

"Rovaniemi har aktivt utvecklat sin tillgänglighet året runt, och nu får vi en viktig flygförbindelse till området från Milano-Bergamo i Italien. Rovaniemis välkändhet som resmål under vintersäsongen har skapat en bra grund för efterfrågan på den sydeuropeiska marknaden även under den snöfria tiden. Den nya rutten erbjuder utmärkta förbindelser åt resenärer som reser norrut och åt lokalbefolkningen som reser till Europa", berättar Visit Rovaniemis verkställande direktör Sanna Kärkkäinen.

Rutten blir redan den tredje internationella förbindelsen till Lappland som flygs året runt. Discover Airlines och Edelweiss Air, som hör till Lufthansa-koncernen, har meddelat att de fortsätter sina reguljärflyg till Kittilä flygplats från och med sommaren 2025: Discover från Frankfurt och Edelweiss från Zürich.

Exakta flygtidtabeller och biljetter till rutten Milano–Rovaniemi finns nu tillgängliga på Ryanairs webbplats.

Bild: Jaakko Posti / Visit Rovaniemi