Hoppa över navigering

Historiskt initiativ: Discover Airlines börjar flyga reguljärt från Frankfurt till Kittilä året runt

Pressmeddelande
Article published
12.08.2024 kl 13:09
Kittilän lentoaseman kyltti.
Destinationer
Semesterflygbolaget Discover Airlines, som är en del av Lufthansa-koncernen, börjar flyga reguljärt året runt från Frankfurt i Tyskland till Kittilä flygplats i december 2024. Rutten är flygbolagets första i Finland. Initiativet är historiskt, eftersom inga internationella reguljärflyg har flugits till Kittilä under sommarsäsongen på flera årtionden.

Discover Airlines (tidigare Eurowings Discover) trafikerar rutten mellan Frankfurt och Kittilä två gånger i veckan från och med 17.12 under vintersäsongen 2024–2025. Även i april–oktober 2025 flygs rutten två gånger i veckan, med undantag för maj, då rutten flygs en gång i veckan. Rutten trafikeras med ett 180-sitsigt Airbus A320-200-flygplan.

"Öppnandet av rutten är en fantastisk nyhet, den här nya rutten till Kittilä för sommarsäsongen 2025 som efter flera årtionden flygs året runt är en betydande prestation i utvecklingen av åretruntturismen i Lappland”, säger Petri Vuori, Finavias chef för ruttutveckling.

”Vi arbetar aktivt tillsammans med våra partner för att utveckla dem. Regelbundna reguljärflygförbindelser är mycket viktiga för både Lapplands och hela Finlands tillgänglighet. Dessutom är det fint att invånarna i området kan utnyttja den nya rutten även på sommaren" fortsätter han.

Discover Airlines är ett tyskt semesterflygbolag som tillhör Lufthansa-koncernen. I och med att bolaget öppnar den nya rutten öppnas omfattande anslutningar till Lufthansas internationella ruttnätverk. Frankfurts flygplats är den största i Europa, vilket gör att flygförbindelsen mellan Kittilä och Frankfurt möjliggör omfattande anslutningar över hela världen.

Bland de övriga flygbolagen i Lufthansa-koncernen öppnar Lufthansa på vintersäsongen 2024–2025 en rutt från Frankfurt till Rovaniemi, Edelweiss Air från Zürich till Kittilä och Rovaniemi, Austrian Airlines från Wien till Kittilä och Ivalo, och Eurowings från Hamburg till Kittilä och Rovaniemi samt från Stuttgart till Rovaniemi.

Exakta flygtidtabeller och biljetter finns nu tillgängliga på flygbolagets webbplats.