Hoppa över navigering

Eurowings startar reguljärflyg från Stuttgart till Rovaniemi

Article published
03.07.2024 kl 13:00
Eurowingsin lentokone lentokentällä
Destinationer
I januari 2025 börjar det tyska flygbolaget Eurowings sina direkta reguljärflyg från Stuttgart, Tyskland, till Rovaniemi flygplats. Rutten kommer att flygas två gånger i veckan nästa vinter.

Eurowings, som hör till Lufthansa-koncernen, flyger rutten två gånger i veckan nästa vinter: på söndagar 19.1–2.3.2025 och på tisdagar 21.1–18.2.2025. Rutten trafikeras med ett 180-sitsigt Airbus A320-flygplan. Exakta flygtidtabeller och biljetter finns nu tillgängliga på flygbolagets webbplats.

− Den nya rutten är en fantastisk nyhet och ett fint komplement till Eurowings redan omfattande ruttutbud. Nästa vinter erbjuder bolaget hela 10 direktförbindelser från Tyskland till våra flygplatser i Finland. Reguljära ruttförbindelser är mycket viktiga för Finlands tillgänglighet, och vi på Finavia arbetar hårt med våra partner för att utveckla dem, säger Petri Vuori, Finavias chef för ruttutveckling.

Eurowings har tidigare meddelat att bolaget öppnar nya vinterrutter från Hamburg till Rovaniemi och Kittilä. Förutom de nya rutterna flyger Eurowings nästa vinter även från Düsseldorf till Kajana, Ivalo, Kittilä, Kuusamo och Rovaniemi samt från Berlin till Rovaniemi och Helsingfors-Vanda.

Bland de övriga flygbolagen i Lufthansa-koncernen öppnar Lufthansa en rutt från Frankfurt till Rovaniemi, Edelweiss Air från Zürich till Kittilä och Rovaniemi, Austrian Airlines från Wien till Kittilä och Ivalo samt Discover Airlines från Frankfurt till Kittilä.

Läs mer om Lapplands flygplatser

Bild: Eurowings