Hoppa över navigering

Många åker på höstlov från Uleåborgs flygplats 19–22.10 – reservera tillräckligt med tid på flygplatsen

Article published
18.10.2023 kl 12:24
Archived
Oulun airport's reflective glass facade.
Resa
Höstlovet börjar snart i norr, och det är många som ska åka på höstlov från Uleåborgs flygplats mellan torsdagen den 19.10 och söndagen den 22.10. Vi ber passagerare komma till flygplatsen i god tid.

Det en bra idé att avsätta mer tid än vanligt för parkering, incheckning, bagageavlämning och säkerhetskontroll om du kommer till flygplatsen mot slutet av veckan.

Uleåborgs flygplats är särskilt livlig:

  • torsdagen den 19.10 kl. 19–22,
  • lördagen den 21.10 kl. 5–8 och 11.30–14.30 samt
  • söndagen den 22.10 kl. 17.30–21.

Förbered dig för flygresan redan hemma

Om du reser med lastrumsbagage rekommenderar vi att du reserverar mer tid än vanligt för incheckning och bagageinlämning.

Om du reser med handbagage rekommenderar vi att du i mån av möjlighet gör incheckningen på förhand på flygbolagets webbplats. På så sätt kan du gå direkt till säkerhetskontrollen när du anländer till flygplatsen.

När du packar ditt bagage, kan du kontrollera i Finavias packningsanvisningar vad du kan packa i handbagaget och vad som ska packas i lastrummet.

På vår webbplats har vi sammanställt en checklista för passagerare som innehåller tips om hur du kan förbereda dig inför resan och vad du bör tänka på innan du anländer till flygplatsen.

Läs mer restips:

Så här gör du i säkerhetskontrollen på Uleåborgs flygplats

Parkering på Uleåborgs flygplats

Tjänster på Uleåborgs flygplats