Hoppa över navigering

Finavia öppnar förmånlig sommarparkering för semesterfirare på Helsingfors-Vanda flygplats

Article published
22.06.2021 kl 09:33
Helsinki Summertime/Kari Ylitalo
Resa
Flygplatsbolaget Finavias sommarparkering öppnar på Helsingfors-Vanda flygplats 28.6.2021. Parkeringsområde 4A erbjuder förmånlig parkering i huvudstadsregionen.

Finavias sommarparkering på område 4A som var mycket populär förra sommaren öppnas igen på Helsingfors-Vanda flygplats för semesterfirare 28.6-8.8. Från den förmånliga parkeringen går det snabbt att ta sig med tåg överallt i huvudstadsregionen.

─ Vi ville återigen öppna vår parkering för semesterfirare. På grund av coronapandemin har vi möjlighet att erbjuda den här möjligheten, berättar Jukka Isomäki, ansvarig chef för utvecklingen av landtrafiken på Finavias flygplats.

Turismen består för närvarande främst av inrikesresor, varav en stor del går till Helsingfors och övriga huvudstadsregionen. Genom att välja flygplatsens sommarparkering slipper man parkeringsproblemen i centrum och rusningstrafiken in mot centrum. Tågstationen till Helsingfors ligger mittemot parkeringsområde 4A på Helsingfors-Vanda flygplats.

─ Från parkeringen tar man sig snabbt direkt till hjärtat av Helsingfors centrum. Även till övriga delar av huvudstadsregionen är förbindelserna goda.

Parkeringen är ett förmånligt alternativ för semesterfirare. Efter de tre första dygnen (10 euro per dag) är avgiften endast 2 euro per dag. En långhelg från torsdag till söndag kostar 32 euro och en sjudagarsresa 38 euro. Den åttonde dagen är gratis, så att stanna en längre tid innebär ännu större besparingar.

─ Nu lönar det sig att stanna ”en dag till”. Prissättningen är densamma för alla dagar, avgiften på P4A-området förblir med andra ord densamma under hela den tid sommarparkeringen har öppet.

Till skillnad från Finavias övriga parkeringsplatser kan platserna i parkeringsområde 4A inte bokas i förväg. Området rymmer inte bara personbilar utan även paketbilar och husbilar.

─ Det finns nästan tusen parkeringsplatser på parkeringen och vi är övertygade om att det kommer att finnas plats för alla som kommer.

Finavias övriga parkeringshus har öppet som vanligt för resenärer under sommaren.

Kuva: Kari Ylitalo / Helsinki Marketing