Suomessa on aina hyödynnetty ruoanlaitossa niitä antimia, joita ympäröivä puhdas luonto tarjoaa. Ruokakulttuuria leimaavat riista, kala, sienet, marjat ja juurekset, ja luonnonmukaisesti ja lähellä tuotettu ruoka on arvossa.
Myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla maistuvat kaikkina sesonkeina tämän rikkaan ruokaperinteen terveelliset maut. Seuraavassa on maistiaisiksi esimerkkejä annoksista, joissa on käytetty suomalaisia raaka-aineita. Tutustu ja ihastu!
Fly Inn Restaurant & Deli
PORTTI 27, su–pe klo 11–20, la klo 11–18
Alkuruoka: Härkäcarpaccio à la Fly Inn, paahdettua purjokreemiä, pikkelöityjä kantarelleja ja luomuparmesanjuustoa (14,00 €)
Pääruoka: Fish & Chips ahvenfileestä Fly Innin tapaan, Granny Smith -majoneesia, friteerattua uuden sadon perunaa ja hernepyreetä (28,50 €)
Jälkiruoka: Pala kotimaista Puna-Heidi-juustoa ja herukkahilloketta (4,90 €)
Ahvenanmaa-teemainen Helsinki-menu (49,00 €)
Fly Innin menut päivittyvät lokakuussa.
Helsinki Sausage Co.
PORTTI 37–38, ma–su klo 6–20.30
Helsingin Makkaratehtaan makkarat Yönakki ja Rööperin Grilli sekä Vehmaan Makujen lammasmakkara ja bratwurst, jotka tarjoillaan sämpylän ja lisukkeiden kera. Annosten hinnat alkaen 7,40 euroa.
My City Helsinki Cafe Bar
PORTTI 35, 24 h, keittiö klo 11–20
Kotimainen kaviaari paahtoleivän ja vuolukerman kera (90,00 €)
Käsintehty jogurtti-mustikkajäätelö ja muut artesaanijäätelöt (3,50 € / pallo)
Seasons Restaurant & Cafe
PORTTI 14, su–pe klo 5–20, la klo 5–18, keittiö su–pe klo 11–20, la klo 11–18)
Maalaisperunoiden kanssa tarjoiltavat burgerit: rotunaudanlihaburger (19,50 €), poro (22,50 €) ja Pulled Pork Teriyaki (19,00 €)
Ravintolat pidättävät oikeudet muutoksiin annosten raaka-aineissa ja hinnoissa.
Teksti: Terhi Kivikoski-Hannula, Mediafocus Oy
Kuva: iStockPhoto
Sinua voivat kiinnostaa myös nämä aiheet
Enbuske: Suomalainen ruokakulttuuri on loistavaa